Du behöver
- 2 msk majonnäs
- 1 msk crème fraîche
- 1.5 tsk wasabipasta
- japansk soja
- 1 msk limesaft cirka 1/2 lime
- 0.5 msk fisksås asiatisk
- 1 tsk strösocker
- 0.25 st röd chili urkärnad, hackad
- 0.5 st gurka ekologisk
- 0.5 kruka koriander bladen
- 2 skiva tonfisk fryst MSC-märkt tonfisk, tinad
- 2 msk dijonsenap
- salt och peppar
- 1 dl sesamfrö gärna vita och svarta blandat
- olivolja eller jordnötsolja till stekning
Till servering
sesamolja
Gör så här
1
Börja med wasabimajonnäsen. Rör ihop majonnäs, creme fraiche och wasabipasta. Smaka av med en liten skvätt soja.
2
Blanda limesaft, fisksås, socker och chili i en skål till gurksalladen. Rör om så att sockret löser sig. Skölj och hyvla gurkan tunt, med mandolin eller osthyvel, ner i samma skål. Tillsätt koriander och blanda.
3
Torka av tonfiskskivorna, pensla dem med senap på båda sidor, salta och peppra och vänd dem i sesamfrön.
4
Hetta upp en stekpanna med lite olja. Stek tonfisken på hög värme max en minut per sida och lyft över på skärbräda. Skiva tonfisken tunt, lägg upp på fyra assietter med gurksallad och wasabimajonnäs. Droppa en aning japansk soja och
5
sesamolja över tonfisken.
Tonfisk, ja tack! Men bara om den är MSC-märkt. Servera tonfisken som lyxig förrätt med frisk gurksallad och wasabimajo så räcker en liten bit en lång väg.