Du behöver
- 4 dl bulgur
- 1 granatäpple
- 1 liten bunt bladpersilja
- 1 aubergine
- 200 g halloumiost
- 4 msk olivolja
- 1 citron, saften och det yttersta finrivna skalet
- salt, svartpeppar
- 1 dl matlagningsyoghurt
- ev 1 tsk sumac
Gör så här
1
Koka bulgurn enligt anvisningen på paketet.
2
Dela granatäpplet på mitten och pilla loss kärnorna. Finhacka persiljan och skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Skär även halloumiosten i generösa skivor.
3
Hetta upp oljan i en panna och stek aubergine-skivorna några i taget på hög värme tills de fått fin färg. Ge även
4
halloumiosten en fin stek-yta. Lägg upp bulgur och fördela ut nystekt aubergine och halloumiost. Ringla över pressad citronsaft och strö över rivet citronskal.
5
Krydda med salt och peppar och toppa med granatäpple-kärnor och persilja. Servera med en klick yoghurt och strö eventuellt sumac ovanpå.
Sumac är en syrlig krydda från Turkiet som ofta används som smaksättning i det orientaliska köket.