Du behöver

  • 175 g cashewnötter naturella
  • vatten till lagom konsistens
  • 1 nypa salt
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

1
Lägg cashewnötterna i en glasburk och häll på kallt vatten så att det gott och väl täcker nötterna.

2
Låt stå i kylen i 1–2 dygn så att nötterna mjuknar.

3
Häll bort vattnet och skölj av nötterna. Lägg dem i en kraftfull mixer och häll i en knapp deciliter vatten, citron, olja och salt. Mixa på hög hastighet tills nötterna blir en slät kräm. Fyll eventuellt på med mer vatten och mixa igen för att få lagom konsistens.

4
Creme fraichen håller minst tre dagar i kylskåp.


Kommentar:
Söt variant: Följ receptet på cashew-creme fraiche, men mixa också i 2 msk honung och några drag av torkad vanilj från kvarn (det går också bra med 1–2 krm vaniljfrön från stång).