Fetaostrullar

Du behöver 0.5 pkt filodeg (cirka 150 g) 1 dl olja att pensla med 75 g fetaost 10 st basilikablad Gör så här 1 Skär...

Tillagningstid: 25 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 0.5 pkt filodeg (cirka 150 g)
  • 1 dl olja att pensla med
  • 75 g fetaost
  • 10 st basilikablad

Gör så här

1
Skär filodegen i ark, ca 10×20 cm stora. Pensla ett ark med olja. Lägg 1 tsk fetaost och ett halvt iturivet basilikablad vid ena kortsidan på degen.

2
Rulla in osten två varv, vik in långsidorna, cirka 1 cm längs var sida och rulla ihop degen till en ca 6 cm bred rulle. Pensla lite mer olja utanpå rullen.

3
Gör fler rullar tills fetaosten är slut. Lägg rullarna på ett bakplåtspapper i en ugnsform. Hit går det bra att förbereda dagen före.

4
Grädda rullarna i 200 grader i cirka 5 minuter tills de fått fin färg och blivit frasiga. Servera dem varma eller ljumma till drinken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top