Potatisspett

Du behöver 800 g färskpotatis 2 st sötpotatis (cirka 800 g) 3 msk olivolja salt och peppar 10 st soltorkade tomater i olja halverade Gör...

Tillagningstid: 50 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 800 g färskpotatis
  • 2 st sötpotatis (cirka 800 g)
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 10 st soltorkade tomater i olja halverade

Gör så här

1
• Lägg grillspettpinnarna i vatten. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och dela potatisarna. Skala och skär sötpotatisen i lagom stora spettbitar.

2
Lägg potatis och sötpotatis i en ugnsform, häll över olivolja, salt och peppar och blanda. Baka potatisarna i mitten av ugnen tills de blivit mjuka, cirka 30 minuter. Rör om i potatisen efter halva tiden.

3
Låt svalna något och trä sedan upp på spettpinnar. Varva färskpotatis, sötpotatis och soltorkade tomater.

4
Förvara spetten i kylen och ta fram dem en stund före grillningen. Grilla spetten så att de blir varma och får lite färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top