Du behöver
- 500 g kycklinglårfilé
- 1 tsk chilipulver
- salt, nymalen svartpeppar
- 1 paket bacon
- 2 msk olivolja
- 4 portioner matvete
- 200 g haricots verts
- 1 ask körsbärstomater
- 1 liten klase gröna druvor
- 100 g rucola
- Dressing
- 2 dl tjock yoghurt
- 1 msk finhackad timjan
- 1 vitlökslyfta, finhackad
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk flytande honung
Gör så här
1
Krydda kycklingen med chilipulver, salt och peppar. Låt marinera en stund i kylen. Stek baconet krispigt i torr panna. Lägg upp på papper för att rinna av. Hetta upp oljan och stek kycklingen på bägge sidor tills den är genomstekt.
2
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
3
Koka haricots verts i 3 minuter och skölj i kallt vatten. Dela tomater och druvor i halvor. Lägg upp matvete och varva med grönsaker, druvor, kyckling och bacon i mindre bitar. Strö över rucola.
4
Blanda samman alla ingredienser till dressingen, smaka av med salt och peppar och servera vid sidan av.
Tips: Gårdagens kycklingrester eller skivor av söndagssteken kan lika gärna hamna i salladen.