Kycklinglårfilé med varm sallad

Du behöver 500 g kycklinglårfilé 1 tsk chilipulver salt, nymalen svartpeppar 1 paket bacon 2 msk olivolja 4 portioner matvete 200 g haricots verts 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk chilipulver
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 1 paket bacon
  • 2 msk olivolja
  • 4 portioner matvete
  • 200 g haricots verts
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 liten klase gröna druvor
  • 100 g rucola
  • Dressing
  • 2 dl tjock yoghurt
  • 1 msk finhackad timjan
  • 1 vitlökslyfta, finhackad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk flytande honung

Gör så här

1
Krydda kycklingen med chilipulver, salt och peppar. Låt marinera en stund i kylen. Stek baconet krispigt i torr panna. Lägg upp på papper för att rinna av. Hetta upp oljan och stek kycklingen på bägge sidor tills den är genomstekt.

2
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.

3
Koka haricots verts i 3 minuter och skölj i kallt vatten. Dela tomater och druvor i halvor. Lägg upp matvete och varva med grönsaker, druvor, kyckling och bacon i mindre bitar. Strö över rucola.

4
Blanda samman alla ingredienser till dressingen, smaka av med salt och peppar och servera vid sidan av.


Kommentar:
Tips: Gårdagens kycklingrester eller skivor av söndagssteken kan lika gärna hamna i salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top