Läsar-recept

Aprikosmarmelad i mikron

Du behöver 1 st påse torkade aprikoser (250 g) 5 dl vatten 2.5 dl strösocker Gör så här Skölj aprikoserna och lägg dem i vattnet...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 st påse torkade aprikoser (250 g)
  • 5 dl vatten
  • 2.5 dl strösocker

Gör så här

Skölj aprikoserna och lägg dem i vattnet över natten, i kylskåp.Häll sedan över aprikoser och vatten i en glasskål med höga kanter. Rör ner sockret och låt allt koka i mikrovågsugnen på full effekt i cirka 15 minuter. Rör om efter halva koktiden så att sockret löser sig. Lägg sedan aprikoserna i en mixer eller matberedare med knivarna monterade och mixa tills marmeladen blir finfördelad. Häll upp i ren glasburk och förvara i kylskåp.


Kommentar:
Det här är ett recept av Maj-Britt Pettersson i Umeå, provlagat av Icakuriren. Så här tyckte Malin Ottosson på matredaktionen om receptet: “Praktiskt att koka marmeladen i mikron
så slipper man passa tiden på spisen. För att få lite mer syra i smaken kan man lägga till 2 msk nypressad citronsaft i kokvattnet.”

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top