Du behöver
- Crabcakeburgare
- med senapsdressing
- 4 portioner Tid 50 minuter
- Du behöver
- Crabcakes
- 3 burkar à 170 g (= 120 g kött) krabbkött
- 1 ägg
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk hackad rödlök
- 1 salladslök, hackad
- 2 krm salt
- 1 krm malen svartpeppar
- Panering
- 1 ägg
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl ströbröd
- Senapsdressing
- 1 dl majonnäs
- 1 msk gräddfil
- 1 msk söt senap, t ex Johnny´s
- 1 tsk dijonsenap
- Tillbehör
- 1/2 kruka romansallad
- 1/2 rödlök
- 4 hamburgerbröd
- neutral olja till grillning, t ex raps-
- eller solrosolja
- 1 lime
Gör så här
1
Häll av krabbköttet i ett durkslag och pressa ur all vätska. Blanda krabbkött, ägg, vetemjöl, rödlök och salladslök. Salta och peppra.
2
Låt krabbfärsen dra medan du gör dressingen.
3
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Skölj salladen, skala och skiva löken tunt.
4
Forma fyra biffar av krabbfärsen. Vispa upp ägget till paneringen i en djup tallrik. Häll vetemjöl och ströbröd på varsin tallrik. Vänd biffarna först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet.
5
Låt biffarna ligga på en skärbräda i cirka 10 minuter så att paneringen hinner torka lite. Grilla i oljad grillpanna.
6
Värm bröden på grillen. Lägg crabcake i bröden och servera med senapsdressing, romansallad och rödlök.
7
Skär limen i bitar och servera till crabcakeburgarna.