Crabcakeburgare med senapsdressing

Du behöver Crabcakeburgare med senapsdressing 4 portioner Tid 50 minuter Du behöver Crabcakes 3 burkar à 170 g (= 120 g kött) krabbkött 1 ägg...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Crabcakeburgare
  • med senapsdressing
  • 4 portioner Tid 50 minuter
  • Du behöver
  • Crabcakes
  • 3 burkar à 170 g (= 120 g kött) krabbkött
  • 1 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk hackad rödlök
  • 1 salladslök, hackad
  • 2 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • Panering
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • Senapsdressing
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk gräddfil
  • 1 msk söt senap, t ex Johnny´s
  • 1 tsk dijonsenap
  • Tillbehör
  • 1/2 kruka romansallad
  • 1/2 rödlök
  • 4 hamburgerbröd
  • neutral olja till grillning, t ex raps-
  • eller solrosolja
  • 1 lime

Gör så här

1
Häll av krabbköttet i ett durkslag och pressa ur all vätska. Blanda krabbkött, ägg, vetemjöl, rödlök och salladslök. Salta och peppra.

2
Låt krabbfär­sen dra medan du gör dressingen.

3
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Skölj salladen, skala och skiva löken tunt.

4
Forma fyra biffar av krabbfärsen. Vispa upp ägget till paneringen i en djup tallrik. Häll vetemjöl och ströbröd på varsin tallrik. Vänd biffarna först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet.

5
Låt biffarna ligga på en skärbräda i cirka 10 minuter så att paneringen hinner torka lite. Grilla i oljad grillpanna.

6
Värm bröden på grillen. Lägg crabcake i bröden och servera med senapsdressing, romansallad och rödlök.

7
Skär limen i bitar och servera till crabcakeburgarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top