Grillad minutfilé med ananas- och kryddglaze

Du behöver 1000 g Kronfågel kycklingvingar Grillmarinad 1 1/2 msk hickory liquid smoke flavor (Try Me) 1 dl rapsolja 1 tsk salt 2 tsk paprikapulver...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1000 g Kronfågel kycklingvingar
  • Grillmarinad
  • 1 1/2 msk hickory liquid smoke flavor (Try Me)
  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chili grillkrydda
  • Nymald svartpeppar
  • 3/4 dl vatten
  • 1 knippa hackad timjan

Gör så här

1
Blanda samman marinaden. Lägg kycklingvingarna i en stor kraftig plastpåse och häll över marinaden. Låt ligga i kyl och marinera i ett par timmar el över natten. Grilla dem i 225 C i ca 25 min. eller tills de klara. Servera med potatismos, rostade potatis och rotfrukter, eller helt enkelt som tilltugg till ett glas öl eller del av buffé.

2
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top