Grillade kycklingdelar med citron- och sesamglaze

Du behöver 600 g av vardera vingar, lår och klubbor Marinad 1 ½ dl filmjölk 2 msk matolja ½ dl sesamolja 4 stora vitlöksklyftor, pressade...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g av vardera vingar, lår och klubbor
  • Marinad 1 ½ dl filmjölk
  • 2 msk matolja
  • ½ dl sesamolja
  • 4 stora vitlöksklyftor, pressade eller rivna
  • 1 msk tabasco
  • Salt och sesamfrön till kryddning och strössel
  • Glaze
  • 2 dl citronsaft
  • 1 ½ dl honung
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl sesamolja
  • 1 msk grovmalen svartpeppar

Gör så här

Blanda samman fil, olja, sesamolja, vitlök och tabasco. Lägg kycklingdelarna i en påse och häll på filmarinaden. Blanda och låt marinera i kylskåp i minst 12 timmar. Glaze Blanda allt i en kastrull och koka tills glazen fått en sirapsliknande konsistens när den svalnar. Om glazen blir för tjock när du ska använda den kan du bara värma upp den lite. Ta ut kycklingen i god tid från kylen så den hinner tempereras. Torka av kycklingen innan grillning. Salta och grilla kycklingen någon minut över inte allt för het glöd. Pensla kycklingdelarna runt om med glazen. Låt kycklingen få en lätt karamelliserad yta innan du penslar den på nytt. Fortsätt därefter pensla i flera omgångar tills kycklingen fått fin färg och den är helt genomstekt. Delarna tar olika lång tid att bli klara. Sväng runt de färdiggrillade kycklingdelarna med rostade sesamfrön och servera genast, gärna tillsammans med stark sås. Smaklig måltid!


Kommentar:
Tillagnings 40 min + 12 timmar i kyl

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top