Hel ugnsstekt helgkyckling

Du behöver 1 stor Kronfågel ugnsklar Gårdskyckling 500 g delade delipotatis 2 skalade morötter i stavar 1 grön squash i skivor 2 rödlökar i klyftor...

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 stor Kronfågel ugnsklar Gårdskyckling
  • 500 g delade delipotatis
  • 2 skalade morötter i stavar
  • 1 grön squash i skivor
  • 2 rödlökar i klyftor
  • 1 röd paprika i mindre bitar
  • 2 klasar körsbärstomater
  • 1 broccoli i små buketter
  • Tillbehör
  • 2 frp gourmet creme fraiche dill

Gör så här

Stek kycklingen enligt anvisning på förpackningen. Lägg efter ca 1 timmes tillagning, potatis, morötter, squash, rödlök och paprika i en separat form bredvid kycklingen och sätt in i ugnen. Låt steka med tills allt ungefär är färdigt samtidigt. Kolla med sticka att köttsaften är klar. Förväll broccolin hastigt och lägg tillsammans med tomatklasarna bredvid grönsakerna de sista ca 10-15 min. av tillagningen. Tips: Har man två ugnar så lägg grönsakerna på en separat långpanna med 200C värme. Servera kyckling med potatis, grönsaker och dill fraiche Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top