Julköttbullar

Du behöver 500 g kycklingfärs kryddpåse 1/2 dl (25 g) ströbröd ¼ dl vatten, 1 ägg, ½ finhackad gul lök Gör så här 1 Sätt...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfärs kryddpåse
  • 1/2 dl (25 g) ströbröd
  • ¼ dl vatten,
  • 1 ägg,
  • ½ finhackad gul lök

Gör så här

1
Sätt ugnen på 90° varmluft. Dela tomaterna på 4 och lägg på en plåt, toppa med 1 msk olivolja, 1 skivad vitlöksklyfta, salt och peppar och baka ca 30 min i ugnen. Gärna tillsammans med kycklingen. Stek kycklingen på medelhög värme i panna med skinnet nedåt ca 5-7 min. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek ca 1 min på köttsidan och lägg sedan på ugnsgallret med en plåt under i ugnen och stek ca 10-15 min. Kolla gärna med termometer bröstet ska vara 70° i den tjockaste delen. Ta ur och låt vila. Vid servering så stek kycklingen på skinnsidan igen i panna ca 30 sek. Riv skalet av citronen och pressa juicen, blanda med 1 riven vitlöksklyfta, olivolja och skuren persilja. Pensla på detta på kycklingen innan servering. Under tiden kycklingen steks så koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt den ånga av. Krossa med en träslev och blanda i 50 g smör och creme fraiche, salt och peppar. Vänd i skuren basilika. Skala den nedre delen på sparrisen och skär i 3 bitar. Hetta upp en panna och stek sparrisen mjuk i smör på medelhög värme. Lägg upp med tomaterna och sparris och skär gärna kycklingbröstet, lägg upp potatisstomp och toppa med lite basilikablad.

2
Smaklig måltid !

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top