Kycklingrullader med getost

Du behöver 2 pkt DELi kycklingrullader med getost 1 stort päron 1 lagerblad 3 stjärnanis 6 fänkålsfrön 1 kanelstång 2 msk socker 3 dl vitt...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 pkt DELi kycklingrullader med getost
  • 1 stort päron
  • 1 lagerblad
  • 3 stjärnanis
  • 6 fänkålsfrön
  • 1 kanelstång
  • 2 msk socker
  • 3 dl vitt vin
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 30 g smör
  • 100 g bacon (tärnat)
  • 400 g brysselkål
  • 4 schalottenlökar (skivade)
  • 50 g skalade hasselnötter
  • Salt och peppar

Gör så här

Tillaga kycklingen enligt anvisningen på förpackningen. Koka upp vitt vin, socker och kryddor. Skala och dela päronet i 4 delar och ta ur kärnhuset. Koka sedan päronet mjukt i lagen och låt svalna. Lyft ur päronen och koka ihop lagen med kycklingbuljong tills den blir tjockare och vispa i smöret. Värm sedan päronen i såsen. Koka brysselkålen mjuk i saltat vatten och kyl av i isvatten, skär i 4 delar. Stek bacon med lök och brysselkål. Avsluta med hasselnötterna och stek ytterligare 1 min. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top