Du behöver
- 2 pkt DELi kycklingrullader med getost
- 1 stort päron
- 1 lagerblad
- 3 stjärnanis
- 6 fänkålsfrön
- 1 kanelstång
- 2 msk socker
- 3 dl vitt vin
- 2 dl kycklingbuljong
- 30 g smör
- 100 g bacon (tärnat)
- 400 g brysselkål
- 4 schalottenlökar (skivade)
- 50 g skalade hasselnötter
- Salt och peppar
Gör så här
Tillaga kycklingen enligt anvisningen på förpackningen. Koka upp vitt vin, socker och kryddor. Skala och dela päronet i 4 delar och ta ur kärnhuset. Koka sedan päronet mjukt i lagen och låt svalna. Lyft ur päronen och koka ihop lagen med kycklingbuljong tills den blir tjockare och vispa i smöret. Värm sedan päronen i såsen. Koka brysselkålen mjuk i saltat vatten och kyl av i isvatten, skär i 4 delar. Stek bacon med lök och brysselkål. Avsluta med hasselnötterna och stek ytterligare 1 min. Smaklig måltid!