Nejlike- och granatäppelglaserad Kyckling

Du behöver 8 kycklingvingar 8 kycklingben 2 dl granatäppeljuice 4 msk socker 1 tsk anchochilipulver ½ krm nejlika salt 500 g kokt potatis 3 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 kycklingvingar
  • 8 kycklingben
  • 2 dl granatäppeljuice
  • 4 msk socker
  • 1 tsk anchochilipulver
  • ½ krm nejlika salt
  • 500 g kokt potatis
  • 3 dl kesella
  • 2 msk kapris
  • 1 msk finhackad syltlök
  • 4 salladslökar (tunt skivade) salt och peppar
  • 1 dl chilisås ½ dl sirap 2 msk vinäger
  • 1 krm malen nejlika
  • ½ krm malen korianderfrö
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 msk olivolja

Gör så här

Salta och peppra vingarna och benen och baka i 150° ugn tills en innertemperatur på 75° har uppmätts. Koka socker och lite vatten till karamell och tillsätt granatäppeljuicen, ancho och nejlika. Låt koka ihop till en trögflytande konsistens. Smaka av med salt. Glasera sedan vingarna och benen och baka ytterligare 5 min i ugnen. Blanda en sallad på tärnad potatis, kesella, kapris, syltlök och salladslök. Blanda en kryddip på chilisås, kryddor och olivolja och smaka av. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top