Du behöver
- 8 kycklingvingar
- 8 kycklingben
- 2 dl granatäppeljuice
- 4 msk socker
- 1 tsk anchochilipulver
- ½ krm nejlika salt
- 500 g kokt potatis
- 3 dl kesella
- 2 msk kapris
- 1 msk finhackad syltlök
- 4 salladslökar (tunt skivade) salt och peppar
- 1 dl chilisås ½ dl sirap 2 msk vinäger
- 1 krm malen nejlika
- ½ krm malen korianderfrö
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 krm malen ingefära
- 1 msk olivolja
Gör så här
Salta och peppra vingarna och benen och baka i 150° ugn tills en innertemperatur på 75° har uppmätts. Koka socker och lite vatten till karamell och tillsätt granatäppeljuicen, ancho och nejlika. Låt koka ihop till en trögflytande konsistens. Smaka av med salt. Glasera sedan vingarna och benen och baka ytterligare 5 min i ugnen. Blanda en sallad på tärnad potatis, kesella, kapris, syltlök och salladslök. Blanda en kryddip på chilisås, kryddor och olivolja och smaka av. Smaklig måltid!