Ostgratinerat mos med kyckling

Du behöver 4 st kycklingbröstfiléer Kronfågel DELi med bacon Mos 1 kg potatis mjölig 2.5 msk smör 1 st ägg 2 dl mjölk salt, vitpeppar...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingbröstfiléer Kronfågel DELi med bacon

Mos

1 kg potatis mjölig
2.5 msk smör
1 st ägg
2 dl mjölk
salt, vitpeppar
100 g riven ost
200 g champinjoner
1 st knippe persilja hackad

Gör så här

1
Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka dem, häll från vattnet och låt ånga av. Pressa samman potatisen mot kanten av kastrullen, tillsätt smör i klickar, ägg och späd med mjölk. Vispa med elvisp direkt i kastrullen till ett luftigt mos, men inte för länge då moset kan bli segt. Vänd ner riven ost. Smaka av med salt och peppar. Spritsa eller klicka ut moset i en form. Tag av plastfilmen och sätt in formarna med kycklingfiléerna i ugnen och stek enligt anvisning på förpackningen.

2
Gratinera moset i 250° C i ett par minuter tills det har fått fin färg. Stek under tiden svampen, dela i kvartar om de är stora. Krydda och blanda ner hackad persilja.

3
Servera Kronfågel DELi Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin med gratinerat mos och stekta champinjoner.

4
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top