Du behöver
- 5 cm ingefära
- 4 st vitlöksklyftor
- 2.5 msk currypasta röd
- 1 msk olja till fräsning
- 2 st burkar kokosmjölk
- 2 st buljongtärningar
- 8 dl vatten
- 500 g torskfilé eller koljafilé
- 2 st morötter
- 6 st salladslökar
- 1 kruka koriander blad och stjälkar
- 1 st lime saften
- 1.5 msk fisksås asiatisk
Gör så här
1
Riv ingefäran och vit-löken fint och fräs ett par minuter tillsammans med currypastan i olja i stor kastrull. Tillsätt kokosmjölk, buljongtärningar och vatten. Koka upp och låt koka i cirka 10 minuter.
2
Skär fisken i lagom munsbitar och ta bort eventuella ben.
3
Skala morötterna och strimla fint, gärna med juliennestrimlare eller i matberedare. Skölj och ansa löken, dela den och strimla på längden.
4
Skär av koriandern strax under bladen och spara till topping. Skär av stjälkarna nära krukan.
5
Smaka av soppan med limesaft och fisksås. Lägg i morot, salladslök och korianderstjälkar och låt koka en minut. Ta kastrullen av plattan, lägg i fiskbitarna och rör om varsamt. Lägg på lock och låt stå ett par minuter.
6
Lägg upp i tallrikar och toppa med korianderbladen.