BBQ glacerade kycklingben

Du behöver Ca 12-16 kycklingben (beroende på storlek) Salt och peppar 1-2 dl BBQ sås eller glaze ½ vattenmelon (helst kärnfri) 300 g fetaost Saft...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • Ca 12-16 kycklingben (beroende på storlek)
  • Salt och peppar
  • 1-2 dl BBQ sås eller glaze
  • ½ vattenmelon (helst kärnfri)
  • 300 g fetaost
  • Saft och rivet skal av 2 citroner
  • 1 dl olivolja
  • 100 g ruccula sallad

Gör så här

Se till att tända grillen i tid så att glöden hinner bli bra. Kolen ska vara lite grå med ett rött glödande inre. Lägg gärna kolet på ena sidan av grillen och till denna rätt använd helst en klotgrill eller en annan grill med lock. Salta och peppra benen och grilla först på den delen som har kol. Vänd när de har fått lite fin färg och lägg sedan på sidan utan kol och lägg på locket. Grilla tills de har nått en temperatur på 75-80°. Pensla sedan med glazen så att den täcks. Upprepa gärna. Ta bort skalet och skiva vattenmelonen i 3 cm tjocka skivor. Grilla på hög värme ca 2-3 min på varje sida. Tärna melonen och blanda med citronskal och juice, olivolja, salt och peppar. Toppa med fetaost och ruccula. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top