Du behöver
- 1-2 kycklingar beroende på storlek och tillbehör
- 1-2 ölburkar 33 cl, välj gärna en öl med mycket smak och karaktär Ale, porter, eller lager.
- Kryddig bönsallad
- 1 burk stora vita bönor
- 1 burk svarta bönor
- 2 schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk fransk senap
- 1 tsk anchochilipulver
- 1 tsk malen fänkålsfrö
- 1 tsk spiskummin
- Tabasco ½ dl olivolja
- 4 msk chardonnayvinäger eller äppelcidervinäger
- 1 grön zucchini
- 1 gul zucchini
- 1 röd paprika
- 1 aubergine
- 1 kruka basilika
- 4 salladslökar
- Salt
- Olja till grillning
- Svartpeppar
- Ceasardressing med yoghurt
- 6 st sardellfiléer
- 2 msk vinäger
- 1 vitlöksklyfta
- 60-70 g finriven parmesanost
- 4 dl matlagningsyoghurt
- salt och svartpeppar
Gör så här
Drick ur hälften av ölet ur burken. Fördela gärna kolen längs kanterna av grillen så att du inte bränner kycklingen med direkt grillning. Sätt en plåt/skål under gallret så att du samlar upp köttsaften eller ställ kycklingen i en plåt på grillen. Om du grillar med gasolgrill, tänd sektionerna på sidan om kycklingen. Sätt kycklingen på en ställning eller ställ den på en öppnad ölburk. Burken skall vara inuti kycklingen. Grilla i grillen med locket på ca 1–1,5 timmar. Kontrollera gärna med en stektermometer. Låret ska hålla en innertemperatur av 82 °C när kycklingen är klar. Bönsallad Skölj bönor i rinnande kallt vatten. Skala och skiva lök och stek mjuk i olja. Blanda i kryddor och stek ytterligare 30 sek. Mixa sedan slät med senap, vinäger och olja. Blanda med bönor och salt. Dela paprikan på 4 och skiva övriga grönsaker, pensla med olja, salta och peppra och grilla mjuka på hög värme och låt svalna. Skär i mindre bitar och vänd ned i bönsalladen. Toppa med basilika och skuren salladslök. Ceasarsallad Mixa sardeller med vitlök och vinäger till en slät smet. Vänd ned i yoghurt och blanda med parmesanost. Smaka av med salt och svartpeppar. Smaklig måltid!