Citronstekt lårfilé med ragu på svamp

Du behöver 8 kycklinglårfiléer 1 citron (rivet skal och pressad juice) 500 g blandad svamp (t ex kantareller, karljohan, svart trumpetsvamp) 2 schalottenlökar (skivade) 2...

Tillagningstid: 25 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 8 kycklinglårfiléer
  • 1 citron (rivet skal och pressad juice)
  • 500 g blandad svamp (t ex kantareller, karljohan, svart trumpetsvamp)
  • 2 schalottenlökar (skivade)
  • 2 rödlökar (skivade)
  • 2 majskolvar eller 100 g frysta majskorn
  • 4 dl kesella naturell
  • 600 g kulpotatis
  • Olivolja och smör till stekning
  • Salt och peppar
  • Gräslök till garnering

Gör så här

Salta och peppra kycklinglåren och bryn i panna tills de får fin färg. Tillsätt citronskal och juice och koka in vätskan. Lägg kycklinglåren på en plåt och baka färdiga i ugnen på 100° tills innertemperaturen är 75°. Putsa och stek 100 g av svampen i smör låt kallna. Hacka svampen fint och blanda med kesella. Smaka av med salt och peppar. Stek resterande svamp i smör tills den får fin färg och avsluta med lök och majs och stek ytterligare 1 min. Salta och peppra. Toppa med gräslök vid servering. Dela och rosta potatisen i 200° ugn med salt, peppar och olivolja tills den blir mjuk. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top