Du behöver
- 8 kycklinglårfiléer
- 1 citron (rivet skal och pressad juice)
- 500 g blandad svamp (t ex kantareller, karljohan, svart trumpetsvamp)
- 2 schalottenlökar (skivade)
- 2 rödlökar (skivade)
- 2 majskolvar eller 100 g frysta majskorn
- 4 dl kesella naturell
- 600 g kulpotatis
- Olivolja och smör till stekning
- Salt och peppar
- Gräslök till garnering
Gör så här
Salta och peppra kycklinglåren och bryn i panna tills de får fin färg. Tillsätt citronskal och juice och koka in vätskan. Lägg kycklinglåren på en plåt och baka färdiga i ugnen på 100° tills innertemperaturen är 75°. Putsa och stek 100 g av svampen i smör låt kallna. Hacka svampen fint och blanda med kesella. Smaka av med salt och peppar. Stek resterande svamp i smör tills den får fin färg och avsluta med lök och majs och stek ytterligare 1 min. Salta och peppra. Toppa med gräslök vid servering. Dela och rosta potatisen i 200° ugn med salt, peppar och olivolja tills den blir mjuk. Smaklig måltid!