Du behöver
- 4 st kycklingklubbor (Salt och peppar)
- 2 st lime (rivet skal och juice)
- 1 st röd chili
- 1 dl socker
- 2 msk vatten
- 2 dl majonnäs
- 3 msk soja kikkoman
- 1 st rättika
- 1 st gurka
- 2 st pak choi
- 3 st salladslökar
- 2 st morötter
- 5 st stjälkar mynta
- 5 st koriander
- 2 msk limejuice
- 2 msk sesamolja och sesamfrön
Gör så här
Se till att tända grillen i tid så att glöden hinner bli bra. Kolen ska vara lite grå med ett rött glödande inre. Lägg gärna kolet på ena sidan av grillen och till denna rätt använd helst en klotgrill eller en annan grill med lock. Salta och peppra klubborna och grilla först på den delen som har kol. Lägg klubborna med skinnet nedåt. Vänd när de har fått lite fin färg och lägg sedan på sidan utan kol och lägg på locket. Grilla tills de har nått en temperatur på 75-80°. Koka upp socker, vatten, lime juice, skal och finhackad chili och låt koka ihop till en sirap. Pensla på den färdiggrillade klubban när den fortfarande är på grillen. Blanda majonnäs med soja och smaka av. Strimla grönsakerna fint och lägg i isvatten ca 10 min. Häll av vattnet och blanda med limejuice och olja. Toppa med örter och sesamfrön. Smaklig måltid!