Du behöver
- 800 g Kronfågel kycklingfärs
- 2 ägg
- 1 dl ströbröd
- 2 dl grovt riven, vällagrad prästost
- 2 vitlöksklyftor
- 1 knippe persilja
- Salt och peppar
- Ca 1 dl vetemjöl
- Smör och olja till stekning
- Kapris- och citronmajonnäs
- 1 äggula
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk citronsaft
- 1 ½ dl rapsolja
- Skal av en citron
- 3 msk kapris
- Salt och peppar
- Sallad
- 2 huvud hjärt-/gemssallad
- 100 g sugar snaps
- 1 knippe gräslök
Gör så här
Blanda kycklingfärsen med ägg, ströbröd och prästost. Pressa eller riv ner vitlöksklyftorna i smeten, finhacka persiljan och blanda ner den samt salt och peppar. Forma till runda bollar och rulla dem i vetemjöl. Se till att alla ingredienser till majonnäsen är rumstempererade. Blanda sedan äggula, dijonsenap och citronsaft i en bunke. Tillsätt oljan droppvis under konstant omrörning med visp tills det blir en majonnäs. Riv skalet av citronen på finaste sidan av rivjärnet. Hacka kaprisen lätt, blanda ner citronzest och kapris i majonnäsen, smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stor stekpanna med smör och olja och stek sedan kycklingbollarna på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta. Koka under tiden upp en kastrull med saltat vatten, koka sugar snapsen i några minuter, häll av vattnet och håll dem varma. Skölj salladen och fördela den och de nykokta sugar snapsen på ett fat. Lägg på kycklingbollarna och droppa över den goda majonnäsen. Finskär gräslöken och strö över bollarna. Smaklig måltid!