Kycklinglevergryta

Du behöver 600 g kycklinglever 1 gul lök (finhackad) 8 färska plommon eller torkade 1 msk finhackad timjan 12 steklökar 3 dl grädde 1 msk...

Tillagningstid: 25 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglever
  • 1 gul lök (finhackad)
  • 8 färska plommon eller torkade
  • 1 msk finhackad timjan
  • 12 steklökar
  • 3 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 2 dl kycklingbuljong
  • Salt och peppar

Gör så här

Koka steklökarna mjuka i vatten ca 3 min. Skala dem, men låt roten sitta kvar. Putsa och dela leverbitarna i lika stora bitar. Hetta upp en panna och stek lever, finskuren lök och steklökar i pannan ca 2 min. Tillsätt soja, buljong och grädde och låt koka ca 4-5 min. Kärna ur plommonen och skär dem i mindre bitar och lägg i grytan. Koka ca 1 min till. Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, potatispuré, ris eller pasta. Smaklig Måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top