Olivstekt kycklingfilé

Du behöver 4 kycklingfiléer Ca 150 g olivpasta (tapenade) eller mixade oliver 2 zucchini (skurna i små tärningar) 2 vitlöksklyftor (finhackade) 2 gula lökar (finhackade)...

Tillagningstid: 15 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • Ca 150 g olivpasta (tapenade) eller mixade oliver
  • 2 zucchini (skurna i små tärningar)
  • 2 vitlöksklyftor (finhackade)
  • 2 gula lökar (finhackade)
  • 20 gula cocktailtomater (delade)
  • 20 röda cocktailtomater
  • 1 dl tomatjuice
  • 3 msk kapris
  • 1 kruka basilika
  • Salt och peppar
  • Olivolja

Gör så här

Sätt ugnen på 90°. Bryn kycklingfiléerna i panna och sedan lägg på en plåt. Stryk ett lager med olivpuré (tapenade) på skinnsidan och stek tills kycklingen når 70°. Fräs lök, vitlök, zucchini i en panna och tillsätt tomaterna efter 2-3 min. Slå på tomatjuice och låt koka ca 1 min. Salta och peppra lägg kapris.Toppa anrättningen med plockad basilika, ev. lite hyvlad parmesanost eller pecorino. Servera gärna med pasta eller ris. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top