Persilje- och västerbottenostfyllda kycklingfärsburgare

Du behöver 400 g kycklingfärs 1 ägg 50 g ströbröd (som blötläggs i vatten) Salt och peppar 1 msk dijonsenap 1 gul lök 200 g...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 50 g ströbröd (som blötläggs i vatten)
  • Salt och peppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 gul lök
  • 200 g tärnad västerbottensost
  • 2 msk finskuren persilja
  • 600 g skalad mandelpotatis
  • 100 g smör
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 4 morötter (skivade i slantar)
  • 2 rödlökar (skivade)
  • 1 lagerblad
  • 1 dl ättika
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl vatten

Gör så här

Finhacka löken och fräs i olja tills den är mjuk. Kyl av. Blanda färsen med lök, salt och peppar Tillsätt ägg, senap, ströbröd, ost och persilja. Gör en smaktest genom att steka en bit färs och smaka av. Forma sedan till burgare och bryn i panna. Stek dem färdiga i ugnen i ca 10 min 120°. De ska vara genomstekta. Koka potatisen mjuk i saltat vatten och häll av. Krossa med träslev och blanda i smör och yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Koka upp en lag med ättika, socker och vatten. Lägg i lagerblad, morötter och lök. Koka upp och ställ svalt. Lägg gärna burgarna mellan rostat surdegsbröd. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top