Pulled chicken burgers

Du behöver 4 kycklingklubbor från kronfågel 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 ½ dl bbq sås (finns färdiga att köpa) Salt och peppar 4 hamburgerbröd...

Tillagningstid: 40 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingklubbor från kronfågel
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl bbq sås (finns färdiga att köpa)
  • Salt och peppar
  • 4 hamburgerbröd
  • Sallad till burgarna
  • Jalapenodressing
  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk finhackad jalapenochili ( finns att köpa inlagd)
  • 2 msk kesella
  • Salt Blanda och smaka av
  • Syrad rödlök
  • 2 st skivade rödlökar
  • ½ dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 ½ dl vatten
  • Blanda allt i en kastrull och koka upp. Kyl av.

Gör så här

Krydda klubborna och antingen grilla dem med indirekt grillning i ca 30-40 min under lock. (Där kan du även lägga till några blötlagda rökspån så att de får rökkaraktär.) Alternativet är att baka dem i ugnen ca 40 min på 130°. Kolla att de är färdiga genom att köttet släpper lätt från benen. Låt svalna och riv sedan köttet i strimlor (använd 2 gafflar, men se upp så att du inte får med brosk eller benbitar!) Skiva och svetta lök och vitlök i en kastrull i ca 10 min. Blanda löken med kycklingköttet och vänd i BBQ såsen och smaka av. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top