Du behöver
- 4 kycklingklubbor från kronfågel
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 ½ dl bbq sås (finns färdiga att köpa)
- Salt och peppar
- 4 hamburgerbröd
- Sallad till burgarna
- Jalapenodressing
- 4 msk majonnäs
- 2 msk finhackad jalapenochili ( finns att köpa inlagd)
- 2 msk kesella
- Salt Blanda och smaka av
- Syrad rödlök
- 2 st skivade rödlökar
- ½ dl ättika
- 1 dl socker
- 1 ½ dl vatten
- Blanda allt i en kastrull och koka upp. Kyl av.
Gör så här
Krydda klubborna och antingen grilla dem med indirekt grillning i ca 30-40 min under lock. (Där kan du även lägga till några blötlagda rökspån så att de får rökkaraktär.) Alternativet är att baka dem i ugnen ca 40 min på 130°. Kolla att de är färdiga genom att köttet släpper lätt från benen. Låt svalna och riv sedan köttet i strimlor (använd 2 gafflar, men se upp så att du inte får med brosk eller benbitar!) Skiva och svetta lök och vitlök i en kastrull i ca 10 min. Blanda löken med kycklingköttet och vänd i BBQ såsen och smaka av. Smaklig måltid!