Du behöver
- 8 st kycklinglårfiléer
- 8 skivor surdegsbröd
- 2 dl kesella
- 4 vitlöksklyftor
- 4 st portabellosvampar
- Olivolja 4 romansalladsblad
- 2 st röda paprikor
- Basilika till garnering
Gör så här
Se till att tända grillen i tid så att glöden hinner bli bra. Kolen ska vara lite grå med ett rött glödande inre. Lägg gärna kolet på ena sidan av grillen och till denna rätt använd helst en klotgrill eller en annan grill med lock. Salta och peppra låren och grilla först på den delen som har kol. Vänd när de har fått lite fin färg och lägg sedan på sidan utan kol och lägg på locket. Grilla tills de har nått en temperatur på 75-80°. Lägg vitlöksklyftorna i ett foliepaket och grilla ca 15 min. Mosa sedan till en puré och blanda med kesella, smaka av med salt och peppar. Ta ur skivorna under hatten på svampen och grilla mjuka med olivolja och salt under lock. Grilla paprikorna hela på hög värme och dela sedan och skala ( de får gärna bli svarta). Skiva och grilla brödet och arrangera en härlig sandwich med sallad, creme, kyckling och grönsaker. Smaklig måltid!