Ramslökspesto

Du behöver 0.5 l ramslök 3 msk pinjenötter eller 10 skållade och skalade sötmandlar 1.5 dl olivolja 75 g ost riven, lagrad, smakrik (typ parmesan...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 l ramslök
  • 3 msk pinjenötter eller 10 skållade och skalade sötmandlar
  • 1.5 dl olivolja
  • 75 g ost riven, lagrad, smakrik (typ parmesan eller Västerbotten)
  • 1 krm salt nymald svartpeppar

Gör så här

1
Finhacka ramslöken. Mortla eller kör bladen i en matberedare tillsammans med nötter eller mandel.

2
Kör till purékonsistens och häll sedan under omrörning ned oljan och till sist den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.

3
Servera direkt eller lägg över i en rengjord glasburk med lock.

4
Peston kan förvaras upp till en månad i kylskåp.


Kommentar:
Receptet är komponerat av Miriam Johansson. Foto: Katja Ragnstam

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top