Ramslökssill

Du behöver 1 st burk löksill i bit 1 dl crème fraîche 0.5 dl gräddfil 3 msk majonnäs salt och peppar 50 g ramslök finhackad...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st burk löksill i bit
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 dl gräddfil
  • 3 msk majonnäs
  • salt och peppar
  • 50 g ramslök finhackad
  • 0.25 st rödlök

Gör så här

1
Häll av spadet från sillen. Rör ihop creme fraiche, gräddfil och majonnäs. Salta och peppra. Rör ned den finhackade ramslöken i röran och lägg i sillbitarna.

2
Förvara i tät glasburk i kylen. Håller cirka en vecka i kyl.

3
Dekorera eventuellt med lite finhackad rödlök vid servering. Är rödlöken stark kan den få dra i kallt vatten några timmar.


Kommentar:
Receptet är komponerat av Miriam Johansson. Foto: Katja Ragnstam

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top