Du behöver
- smör till formen
- kokosflingor till formen
- 100 g smör
- 100 g vit choklad i bitar
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 dl hallon frysta
- 25 g choklad till dekorering
Gör så här
1
Smörj en form (ca 24 cm) med löstagbar botten och “bröa” med kokos. Smält smöret i en kastrull. Ta sedan kastrullen från värmen och tillsätt den vita chokladen. Rör tills chokladen löst sig.
2
Häll över smörsmeten i en bunke och rör ner socker, vaniljsocker och äggen, ett i taget. Rör till sist i vetemjölet. Bred ut smeten i formen, peta ner rikligt med hallon. Grädda i ugnens mitt i 25–35 minuter i 200 grader, beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
3
Efter att kakan svalnat kan den garneras med vit choklad.
4
Smält då vit choklad i mikron. Doppa en tesked i chokladen och gör snabbt långa tunna streck över kakan.
Det här är ett läsarrecept, provlagat av Icakuriren.
Så här tyckte Malin Ottosson på matredaktionen om receptet:
“Väldigt sött och väldigt gott. Om man gör ränder av vit choklad på toppen så får kakan tårtlyxig känsla.”