Du behöver
- 12 medelstora potatisar
- 2–3 ägg
- 2 små lökar, gärna färska
- 3 msk kapris
- 1 citron, vältvättad, det yttersta finrivna skalet
- 3 msk hackad dill
- 4 msk olivolja
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 8 skivor gravad lax, ca 500 g
Gör så här
1
Skala potatisen och skär den i cirka 1 1/2 cm tjocka skivor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten cirka 15 minuter. Häll av vattnet och ånga av.
2
Hårdkoka äggen, cirka 10 minuter. Kyl i kallt vatten, skala och skiva äggen.
3
Skala, dela och skär löken i tunna skivor. Blanda lök, kapris, citronskal och dill i en skål. Blanda i oljan. Salta och peppra. Vänd ner potatis- och äggskivorna försiktigt i såsen.
4
Fördela laxen på tallrikar. Toppa med potatis- och äggsalladen. Peppra.
Tips! Du kan också variera med
kallrökt lax i bitar eller med varmrökt fisk, som t ex lax eller makrill.