Du behöver
- 4 skiva fläskkarré utan ben
- 1 st röd chilifrukt
- 3 st limefrukt
- 1 msk soja
- salt svartpeppar
- 0.5 l jordgubbar
- 2 st selleristänger finskivade
- 2 dl mango (tinad) eller persika i bitar
- myntablad några
- 20 st falaflar tinade
Gör så här
1
Torka av köttet med kökspapper. Kärna ur och finhacka chilin. Knåda limefrukterna lite, halvera och pressa dem. Blanda hälften av saften med soja, salt, svartpeppar och hälften av chilihacket. Fördela denna marinad på köttets ytor. Låt ligga medan du snoppar och skivar jordgubbar, finskivar selleri och mixar salsan:
2
(Stav)mixa cirka hälften av gubbar, mango och selleri med limejuicen. Blanda i chilihack, resterande mango och selleri. Vänd i jordgubbsskivor och klipp i myntan.
3
Stek eller grilla de marinerade kotletterna 4–5 minuter på varje sida på drygt medelhet grill eller spisplatta.
4
Stek samtidigt tinade falaflar 4–5 minuter i olja på medelvärme, skaka runt ofta och trä gärna på spett för servering.
Färdiga falaflar finns i frysdisken. Kan gärna användas i stället för potatis till grillad fläskkarré.