Du behöver
- 1 1/2 cl osötad hallonpuré
- 1 1/2 cl sockerlag, se ruta
- 1 tsk saft av riven pressad ingefära
- 5 cl färskpressad limesaft
- 1/4 (1 knapp matsked) äggvita, lätt vispad
- is
- hallonsoda eller fruktsoda
Gör så här
Häll hallonpuré, sockerlag, ingefärssaft, limesaft, äggvita och is i en shaker. Skaka häftigt tills shakern är immig och sila upp i cupglas. Toppa med lite hallonsoda eller fruktsoda.
Tips! Hallonpuré gör du lätt själv genom att mixa färska eller frysta tinade hallon och sedan passera dem genom en finmaskig sil.
Sockerlag: Koka upp 1 dl vatten med 1 dl socker och låt sjuda ett par minuter och låt svalna. Sockerlagen kan smaksättas med citrusskal, öter som citronverbena eller mynta, eller kryddor som till exempel kanel eller vanilj.