Hallonvirgin med ingefära

Du behöver 1 1/2 cl osötad hallonpuré 1 1/2 cl sockerlag, se ruta 1 tsk saft av riven pressad ingefära 5 cl färskpressad limesaft 1/4...

Tillagningstid: 10 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 1/2 cl osötad hallonpuré
  • 1 1/2 cl sockerlag, se ruta
  • 1 tsk saft av riven pressad ingefära
  • 5 cl färskpressad limesaft
  • 1/4 (1 knapp matsked) äggvita, lätt vispad
  • is
  • hallonsoda eller fruktsoda

Gör så här

Häll hallonpuré, sockerlag, ingefärssaft, limesaft, äggvita och is i en shaker. Skaka häftigt tills shakern är immig och sila upp i cupglas. Toppa med lite hallonsoda eller fruktsoda.


Kommentar:
Tips! Hallonpuré gör du lätt själv genom att mixa färska eller frysta tinade hallon och sedan passera dem genom en finmaskig sil.

Sockerlag: Koka upp 1 dl vatten med 1 dl socker och låt sjuda ett par minuter och låt svalna. Sockerlagen kan smaksättas med citrusskal, öter som citronverbena eller mynta, eller kryddor som till exempel kanel eller vanilj.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top