Pavlovabakelse med krämig yoghurt

Du behöver 2 st äggvitor 2 dl socker Till servering 2 dl yoghurt rysk 1 l jordgubbar 4 msk honung gärna lavendelhonung lavendelblommor (ekologiskt odlade)...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 st äggvitor
  • 2 dl socker

Till servering

2 dl yoghurt rysk
1 l jordgubbar
4 msk honung gärna lavendelhonung
lavendelblommor (ekologiskt odlade)

Gör så här

1
Sätt ugnen på 125 grader.

2
Vispa äggvitorna till hårt skum, använd elvisp. Tillsätt sockret, cirka 2 matskedar i taget, under fortsatt vispning.

3
Lägg smeten i 6 stora klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper.

4
Sätt plåten i nedre delen av ugnen, sänk ugnstemperaturen till 100 grader. Grädda tills marängerna släpper papperet, cirka 1 timme. Låt kallna på ett galler.

5
Toppa marängerna med yoghurt och jordgubbar, delade i mindre bitar, precis inför serveringen. Ringla över honungen och garnera med lavendelblommor och blad.


Kommentar:
Det sägs att en kock såg den ryska prima ballerinan Anna Pavlova dansa i Nya Zeeland. Stormförälskad gick han hem och skapade en marängtårta, lika vit och luftig som dansösens kjol. Här har vi gjort en somrig variant med yoghurt och jordgubbar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top