Louisianaburgare med grillad majs

Du behöver 600–700 g nötfärs, gärna av högrev, med 20?% fetthalt 1 tsk salt 1 tsk milt paprikapulver 1 krm svartpeppar 1/2 tsk lökpulver 1/2...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600–700 g nötfärs, gärna av högrev, med 20?% fetthalt
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk milt paprikapulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk lökpulver
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • olivolja till pensling
  • 8 skivor ost, t ex Wästgöta kloster eller prästost som smälter bra

Gör så här

1
Blanda färs, salt, paprikapulver, peppar, lökpulver och vitlökspulver. Forma färsen till 8 biffar. Pensla biffarna med oljan.

2
Grilla burgarna cirka 5 minuter på varje sida, eller tills de är klara. Lägg på osten och låt vila cirka 3 minuter.

3
Pensla majsen med oljan och grilla dem samtidigt med burgarna i cirka 10 minuter. Salta.

4
Nagga pepparfrukterna med en gaffel och blanda dem med oljan. Grilla dem 5–8 minuter, vänd då och då. Salta.

5
Dela och grilla bröden.

6
Lägg färsbiffarna mellan brödhalvorna med chilisås, salladsblad, tomatskivor, lökringar och padronpepparfrukter. Servera med tabasco.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top