Avokadomousse med räkspett

Du behöver 1.5 dl vispgrädde avokado (ca 500 g) mogna 2 st limefrukt det yttersta rivna skalet 0.5 dl limejuice nypressad 0.75 tsk salt 2.5...

Tillagningstid: 25 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl vispgrädde
  • avokado (ca 500 g) mogna
  • 2 st limefrukt det yttersta rivna skalet
  • 0.5 dl limejuice nypressad
  • 0.75 tsk salt
  • 2.5 st kajennpeppar duttar
  • 500 g räkor tinade 70/90-räkor med skal
  • lime och små chilifrukter att pynta med

Gör så här

1
Elvispa grädden toppig, men ej fast.

2
Stavmixa grovdelad avokado med limeskal, limejuice, salt och kajenn. Vänd ner avokado-moset i grädden och fördela i portionsskålar. Täck och kyl över natt (eller två) eller frys (flera veckor).

3
Vid servering Skala räkorna noga. Trä bitar av lime, längshalverade chilifrukter och några räkor på portionsspett till varje skål.


Kommentar:
Tips! Fryst avokado är pålitligt mogen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top