Du behöver
- 150 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
- 2 msk kallt vatten
- 500 g rättika
- 3 ägg
- 3 gula lökar, skivad
- 1 paprika
- 2 tomater
- 2 dl grädde
- 2 dl stark ost, typ cheddar
Gör så här
1
Blanda smör, mjöl, salt och vatten till en deg. Tryck ut den i en pajform och förgrädda i 225 grader cirka 10 minuter.
2
Skiva rättikan, koka den i lättsaltat vatten 10 minuter och låt rinna av. Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg.
3
Lägg lök och rättika i pajskalet. Skiva tomater och paprika och lägg ovanpå. Rör ihop ägg, grädde och ost. Salta och peppra lätt. Häll äggröran i pajskalet.
4
Grädda i 200 grader i 40 minuter tills den stannat och fått fin färg. Servera som vegetarisk rätt eller med skinka, kyckling eller lax.