Läsar-recept

Rättikspaj med paprika

Du behöver 150 g smör 3 dl vetemjöl 1 nypa salt 2 msk kallt vatten 500 g rättika 3 ägg 3 gula lökar, skivad 1...


0 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 2 msk kallt vatten
  • 500 g rättika
  • 3 ägg
  • 3 gula lökar, skivad
  • 1 paprika
  • 2 tomater
  • 2 dl grädde
  • 2 dl stark ost, typ cheddar

Gör så här

1
Blanda smör, mjöl, salt och vatten till en deg. Tryck ut den i en pajform och förgrädda i 225 grader cirka 10 minuter.

2
Skiva rättikan, koka den i lättsaltat vatten 10 minuter och låt rinna av. Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg.

3
Lägg lök och rättika i pajskalet. Skiva tomater och paprika och lägg ovanpå. Rör ihop ägg, grädde och ost. Salta och peppra lätt. Häll äggröran i pajskalet.

4
Grädda i 200 grader i 40 minuter tills den stannat och fått fin färg. Servera som vegetarisk rätt eller med skinka, kyckling eller lax.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top