Du behöver
- ca 1 kg betor, gula och röda
- salt
- 120–150 g färska getostbollar i olja eller färsk getost
- 1 påse (ca 65 g) röd mangold
- 2 msk vit balsamvinäger
- 4 msk olivolja
- 1/2 dl rostade solroskärnor
- nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Tvätta betorna och spara en liten av varje färg. Koka dem, röda och gula för sig i varsin kastrull med saltat vatten tills de är genomkokta, koktid beror på storleken men cirka 30–40 minuter. Låt svalna, skala och klyfta sedan. Dela getost-bollarna eller bryt getosten i bitar och lägg i en fin skål tillsammans med betor och mangoldblad. Skala de små råa betorna och hyvla dem tunt, gärna på mandolin.
2
Toppa salladen med tunna skivor rå beta och solroskärnor.Vispa samman balsamvinäger och olivolja med lite salt och peppar och ringla detta över salladen.
För supersnabb sallad använd färdigkokta rödbetor.