Rulltårta med blåbär

Du behöver 2 st bakplåtspapper 3 st ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 st citron det yttersta finrivna skalet 2 tsk bakpulver 0.5...

Tillagningstid: 20 minuter
15 portioner

Du behöver

  • 2 st bakplåtspapper
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl blåbärssylt fast

Gör så här

1
Värm ugnen till 250 grader. Bottna en långpanna med ett av bakplåtspappren.

2
Elvispa ägg och socker till fluffig smet. Sikta i mjöl, citronrasp och bakpulver, blanda med elvispen på lägsta fart.

3
Rör i mjölken och bred ut smeten i den papprade långpannan. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter till fin färg.

4
Lägg under tiden and­ra bakplåtspappret på bänken och strö på sockret. Rör sylten smidig.

5
Stjälp upp kakan på sockrat papper så att botten kommer uppåt. Pensla bottenpappret raskt med kallvatten och lirka bort det från kakbottnen.

6
Bred genast ut fyllningen jämnt och rulla samman kakan från långsidan. Först med invikning för hand, sen med hjälp av underpappret.

7
Lägg att svalna med skarven neråt.

8
Tips! Har ugnen inte 250 grader får 225 duga, men då behövs kanske 1–2 minuters längre gräddning.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top