Tranbärskakor

Du behöver 1.5 dl tranbär mjuktorkade 125 g smör 1.25 dl strösocker 1 st ägg 210 g vetemjöl 1 tsk bakpulver Gör så här 1...

Tillagningstid: 45 minuter
30 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl tranbär mjuktorkade
  • 125 g smör
  • 1.25 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 210 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader. Grovhacka bären.

2
Vispa smör och socker fluffigt, gärna med elvisp. Blanda i ägg och tranbär på lågt varv. Blanda mjölet jämnt med bakpulvret i separat skål och rör sen sakta ner blandningen i smeten.

3
Forma höga, slarviga toppar (de blir plattare i ugnen), lägg glest på papprad plåt och grädda mitt i ugnen 14–15 minuter. Låt svalna på galler.

4
Håller bäst i frysen, men även någon vecka i tät burk i rumstemperatur.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top