Du behöver
- 200 g smör
- 1.5 msk rödvinsvinäger
- 2 st schalottenlökar hackade
- 2 st äggulor
- 1.5 msk tomatpuré fräst i lite olja i några minuter
- 2 msk färsk dragon hackad
- persilja körvel eller dragon att toppa såsen med
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull.
2
Koka ihop vinäger och lök tills hälften återstår.
3
Gör ett vattenbad. Sätt en bunke på en kastrull som du har sjudande vatten i.
4
Vispa äggulor och vinägerlök i bunken tills det tjocknar och blir fluffigt, men var försiktig så att det inte blir äggröra. Tillsätt smöret under vispning, i början försiktigt, sedan mer och mer. Undvik att tillsätta den vita bottensatsen. Tillsätt tomatpuré och dragon. Smaka av med salt och vinäger.
5
Om såsen skulle skära sig, gör om processen, men börja om med en ny äggula, alternativt en matsked vatten.