Choronsås

Du behöver 200 g smör 1.5 msk rödvinsvinäger 2 st schalottenlökar hackade 2 st äggulor 1.5 msk tomatpuré fräst i lite olja i några minuter...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g smör
  • 1.5 msk rödvinsvinäger
  • 2 st schalottenlökar hackade
  • 2 st äggulor
  • 1.5 msk tomatpuré fräst i lite olja i några minuter
  • 2 msk färsk dragon hackad
  • persilja körvel eller dragon att toppa såsen med

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull.

2
Koka ihop vinäger och lök tills hälften återstår.

3
Gör ett vattenbad. Sätt en bunke på en kastrull som du har sjudande vatten i.

4
Vispa äggulor och vinägerlök i bunken tills det tjocknar och blir fluffigt, men var försiktig så att det inte blir äggröra. Tillsätt smöret under vispning, i början försiktigt, sedan mer och mer. Undvik att tillsätta den vita bottensatsen. Tillsätt tomatpuré och dragon. Smaka av med salt och vinäger.

5
Om såsen skulle skära sig, gör om processen, men börja om med en ny äggula, alternativt en matsked vatten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top