Du behöver
- 150 g smör
- 3 msk kallt vatten
- Fyllning
- 500 g rabarber, skuren i bitar
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 msk potatismjöl
- 1 ägg till pensling
Gör så här
1
Kör mjöl och smör i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt i minst 30 minuter.
2
Sätt ugnen på 225 grader.
3
Kavla ut 2/3 av degen på mjölat bakbord eller mellan plastfilm. Klä en pajform (24 centimeter i diameter) med degen.
4
Låt rabarbern tina och rinna av om den varit fryst. Blanda rabarberbitar med socker och potatismjöl och lägg i pajformen.
5
Kavla ut resterande deg på mjölat bakbord och skär i remsor. Lägg remsorna som ett galler över rabarbern.
6
Pensla deggallret med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 minuter. Låt svalna något och servera med vaniljglass.
Servera med vaniljglass.