Läsar-recept

Rabarberpaj

Du behöver 150 g smör 3 msk kallt vatten Fyllning 500 g rabarber, skuren i bitar 1 1/2 dl strösocker 1 msk potatismjöl 1 ägg...

Tillagningstid: 90 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 500 g rabarber, skuren i bitar
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

1
Kör mjöl och smör i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt i minst 30 minuter.

2
Sätt ugnen på 225 grader.

3
Kavla ut 2/3 av degen på mjölat bakbord eller mellan plastfilm. Klä en pajform (24 centimeter i diameter) med degen.

4
Låt rabarbern tina och rinna av om den varit fryst. Blanda rabarberbitar med socker och potatismjöl och lägg i pajformen.

5
Kavla ut resterande deg på mjölat bakbord och skär i remsor. Lägg remsorna som ett galler över rabarbern.

6
Pensla deggallret med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 minuter. Låt svalna något och servera med vaniljglass.


Kommentar:
Servera med vaniljglass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top