Du behöver
- 4 Minutfiléer
- Vetemjöl 1 ägg, uppvispat
- 1 1/2 dl panko (eller ströbröd)
- 1 dl kokos, riven
- Salt och peppar
- Smör och olja till stekning
- Bean rice
- 3 dl arborioris
- 1/2 chili, urkärnad
- 2 msk rapsolja
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 2 lime, saft och skal
- 200 g cocktailtomater
- 1/2 gurka 3 salladslökar
- 100 g sockerärtor
- 1 burk svarta bönor (400 g)
- 1 dl koriander, hackad
- Flingsalt och svartpeppar
Gör så här
Koka riset mjukt i rikligt med saltat vatten. Låt det rinna av i en sil och häll över i en stor skål. Häll olja och finhackad chili i en bunke. Tillsätt vitlök, limeskal och -saft och blanda. Blanda med riset. Ställ åt sidan för att svalna. Klyfta tomaterna, hacka gurkan, strimla salladslök och sockerärtor. Skölj bönorna och vänd ner i riset med grönsaker och koriander. Smaka av med salt och peppar. Krydda Minutfiléerna, vänd i mjöl, därefter ägg och sist i en blandning av panko och kokos. Stek filéerna på svag värme i smör och olja, 4-5 min på varje sida, tills de är gyllenbruna. Servera med riset. Smaklig måltid!