Kokospanko-panerad Minutfilé

Du behöver 4 Minutfiléer Vetemjöl 1 ägg, uppvispat 1 1/2 dl panko (eller ströbröd) 1 dl kokos, riven Salt och peppar Smör och olja till...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 Minutfiléer
  • Vetemjöl 1 ägg, uppvispat
  • 1 1/2 dl panko (eller ströbröd)
  • 1 dl kokos, riven
  • Salt och peppar
  • Smör och olja till stekning
  • Bean rice
  • 3 dl arborioris
  • 1/2 chili, urkärnad
  • 2 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 lime, saft och skal
  • 200 g cocktailtomater
  • 1/2 gurka 3 salladslökar
  • 100 g sockerärtor
  • 1 burk svarta bönor (400 g)
  • 1 dl koriander, hackad
  • Flingsalt och svartpeppar

Gör så här

Koka riset mjukt i rikligt med saltat vatten. Låt det rinna av i en sil och häll över i en stor skål. Häll olja och finhackad chili i en bunke. Tillsätt vitlök, limeskal och -saft och blanda. Blanda med riset. Ställ åt sidan för att svalna. Klyfta tomaterna, hacka gurkan, strimla salladslök och sockerärtor. Skölj bönorna och vänd ner i riset med grönsaker och koriander. Smaka av med salt och peppar. Krydda Minutfiléerna, vänd i mjöl, därefter ägg och sist i en blandning av panko och kokos. Stek filéerna på svag värme i smör och olja, 4-5 min på varje sida, tills de är gyllenbruna. Servera med riset. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top