Inkokta päron med jordärtskockskräm

Du behöver 4 fasta hårda päron 1/2 citron, skal och saft + ev mer saft 1 dl socker 3 dl vatten 1 dl vitt vin...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 fasta hårda päron
  • 1/2 citron, skal och saft + ev mer saft
  • 1 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 2 lagerblad
  • 200 g jordärtskocka, skalad
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 dl grädde
  • salt
  • citronsaft
  • 1/4 baguette
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk fänkålsfrön, stötta
  • 100 g roquefortost eller annan blåmögelost, smulad
  • 50 g machésallad

Gör så här

1
Skala päronen och koka upp med alla ingredienser. Smaka av lagen med mer citronsaft om det behövs. Koka päronen mjuka, cirka 20–30 minuter och låt dem svalna i lagen. Skär i bitar.

2
Jordärtskockskräm: Koka skockan mjuk i saltat vatten. Mixa sedan till en slät kräm med creme fraiche och grädde.

3
Smaka av med salt och citronsaft. Håll varm.

4
Garnityr: Riv baguetten i bitar. Stek den frasig i oljan, och krydda med fänkålsfrön och flingsalt.

5
Plocka bladen av salladen och lägg i isvatten så att de blir krispiga. Låt sedan rinna av på papper.

6
Lägg den varma skockakrämen i botten på fyra tallrikar, fördela päron, baguette, roquefortost och salladsblad ovanpå.


Kommentar:
Tips! Den varma krämen blir en kontrast till de avsvalnade päronen och gör att osten smakar ännu mer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top