Citronpinnar

Du behöver 2.5 dl vetemjöl 1 dl strösocker 0.5 tsk bakpulver 1 st citron det yttersta finrivna skalet 75 g smör 1 st ägg litet...

Tillagningstid: 30 minuter
30 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 75 g smör
  • 1 st ägg litet

Pensling och garnering:

1 st ägg
mandelspån

Gör så här

1
Hacka samman mjöl, socker, bakpulver, rivet citronskal och smör på bakbordet. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt i cirka 1 timme.

2
Rulla ut degen till lillfingertjocka stänger. Skär dem i cirka 5 centimeter långa bitar och lägg på bakpappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.

3
Grädda pinnarna mitt i ugnen i 200 grader, cirka 8 minuter.


Kommentar:
Bild och recept kommer från boken “Birgittas bästa – favoritrecepten till svenska fikat (Lind&Co)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top