Du behöver
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 0.5 tsk bakpulver
- 1 st citron det yttersta finrivna skalet
- 75 g smör
- 1 st ägg litet
Pensling och garnering:
1 st ägg
mandelspån
Gör så här
1
Hacka samman mjöl, socker, bakpulver, rivet citronskal och smör på bakbordet. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt i cirka 1 timme.
2
Rulla ut degen till lillfingertjocka stänger. Skär dem i cirka 5 centimeter långa bitar och lägg på bakpappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
3
Grädda pinnarna mitt i ugnen i 200 grader, cirka 8 minuter.
Bild och recept kommer från boken “Birgittas bästa – favoritrecepten till svenska fikat (Lind&Co)