Minttoppar

Du behöver 1 dl florsocker 200 g smör 1 dl potatismjöl 4 dl vetemjöl Garnering 100 g mörk choklad 3.5 st pepparmyntsolja droppar Gör så...

Tillagningstid: 45 minuter
60 portioner

Du behöver

  • 1 dl florsocker
  • 200 g smör
  • 1 dl potatismjöl
  • 4 dl vetemjöl

Garnering

100 g mörk choklad
3.5 st pepparmyntsolja droppar

Gör så här

1
Blanda florsocker, smör och de båda mjölsorterna. Arbeta samman till en smidig deg. Rulla degen till små bollar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Gör en liten fördjupning i kakans mitt.

2
Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader, cirka 10 minuter. Låt dem kallna på plåten. Smält chokladen i vattenbad. Droppa i pepparmyntsoljan. Fyll fördjupningen i kakan med mintchokladen. Låt fyllningen stelna.


Kommentar:
Receptet och bilden kommer från boken “Birgittas bästa – favoritrecepten till svenska fikat (Lind&Co)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top