Du behöver
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk hjorthornssalt
- 200 g smör
- 1 äggula
- Garnering:
- strösocker eller brun farin
Gör så här
1
Blanda mjöl, vaniljsocker och hjorthornssalt i en matberedare eller i en hög på bakbordet. Arbeta in smöret och äggulan i mjölblandningen. Knåda till en smidig deg.
2
Forma degen till längder, cirka 2 1/2 centimeter i diameter. Skär längderna i 2 centimeter breda bitar. Lägg dem med snittytan uppåt på bakpappersklädd plåt.
3
Grädda stubbarna mitt i ugnen i 200 grader, cirka 12 minuter. Doppa snittytan i strösocker eller farinsocker medan de ännu är varma. Låt kallna på galler.
Receptet och bilden kommer från boken “Birgittas bästa – favoritrecepten till svenska fikat (Lind&Co)