Vaniljstubbar

Du behöver 5 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1/2 tsk hjorthornssalt 200 g smör 1 äggula Garnering: strösocker eller brun farin Gör så här 1...

Tillagningstid: 40 minuter
30 portioner

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk hjorthornssalt
  • 200 g smör
  • 1 äggula
  • Garnering:
  • strösocker eller brun farin

Gör så här

1
Blanda mjöl, vaniljsocker och hjorthornssalt i en matberedare eller i en hög på bakbordet. Arbeta in smöret och äggulan i mjölblandningen. Knåda till en smidig deg.

2
Forma degen till längder, cirka 2 1/2 centimeter i diameter. Skär längderna i 2 centimeter breda bitar. Lägg dem med snittytan uppåt på bakpappersklädd plåt.

3
Grädda stubbarna mitt i ugnen i 200 grader, cirka 12 minuter. Doppa snittytan i strösocker eller farinsocker medan de ännu är varma. Låt kallna på galler.


Kommentar:
Receptet och bilden kommer från boken “Birgittas bästa – favoritrecepten till svenska fikat (Lind&Co)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top