Du behöver

  • 3 apelsiner
  • 1 granatäpple
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl hackade nötter och frön

Gör så här

1
1. Filea apelsinerna: Skär bort skalet. Skär ut klyftorna genom att snitta med vass kniv vid det vita innerskalet. När du snittat på båda sidorna om en filé kan du lyfta ut den.

2
2. Halvera granatäpplet. Plocka ur kärnorna och blanda med

3
apelsinfiléerna

4
3. Rosta kokosflingor, nötter och frön någon minut i torr panna.

5
4. Fördela apelsinbitar och granatäpplekärnor i fyra skålar. Toppa med kokosnötblandningen.


Kommentar:
Granatäppelkärnor finns nu även att köpa frysta. De innehåller en mängd skyddande antioxidanter.

243 KCAL
5 g protein, 16 g fett, 17 g kolhydrater