Fagioli all’uccelletto

Du behöver 1 squash 2 morötter 1 selleristjälk 3 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 1 burk krossade tomater 2 burkar (ca 500 g avrunna) cannellinibönor salt...


4 portioner

Du behöver

  • 1 squash
  • 2 morötter
  • 1 selleristjälk
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 burkar (ca 500 g avrunna)
  • cannellinibönor
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 100 g parmesan, finriven eller hyvlad

Gör så här

1
1. Skär squashen i skivor och dela till halvmånar. Slanta morötterna. Skär sellerin i strimlor. Hacka vitlöken fint. Fräs allt i olja tills det mjuknat lite.

2
2. Häll i tomtarna, låt puttra tio minuter på låg värme.

3
3. Rör i bönorna. Smaka av med salt och peppar.

4
4. Ös på med basilika innan servering. Toppa med parmesan.


Kommentar:
283 KCAL PER PORTION
19 g protein, 12 g fett, 22 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top