Du behöver
- 1 squash
- 2 morötter
- 1 selleristjälk
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 burk krossade tomater
- 2 burkar (ca 500 g avrunna)
- cannellinibönor
- salt
- vitpeppar
- 1 kruka basilika
- 100 g parmesan, finriven eller hyvlad
Gör så här
1
1. Skär squashen i skivor och dela till halvmånar. Slanta morötterna. Skär sellerin i strimlor. Hacka vitlöken fint. Fräs allt i olja tills det mjuknat lite.
2
2. Häll i tomtarna, låt puttra tio minuter på låg värme.
3
3. Rör i bönorna. Smaka av med salt och peppar.
4
4. Ös på med basilika innan servering. Toppa med parmesan.
283 KCAL PER PORTION
19 g protein, 12 g fett, 22 g kolhydrater