Quorngryta à la Vättlefjäll

Du behöver 200 g blandad svamp 300 g quorn- eller sojafärs 3 morötter, slantade 1 gul lök, hackad 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 msk olivolja 1...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g blandad svamp
  • 300 g quorn- eller sojafärs
  • 3 morötter, slantade
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm torkad oregano
  • 1 lagerblad
  • 3 tomater
  • 400 g (1 burk) krossade tomater
  • 1 dl havregrädde
  • 1 tsk buljongpulver
  • 1 dl rödvin
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

1
1. Ansa svampen och skär i mindre bitar. Fräs med färs, morötter, lök och vitlök i olja.

2
2. Rör i oregano och lägg i lagerbladet.

3
3. Skär tomaterna i stora bitar och rör i tillsammans med krossade tomater.

4
4. Rör i grädde, buljong och vin. Låt puttra på låg värme i cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5
5. Servera med en klick matlagningsyoghurt.


Kommentar:
Morötter är nyttiga, men ännu bättre om du inte skalar, utan bara skrubbar dem. Låt gärna det gröna på toppen sitta kvar, nyttigt det också.
287 KCAL PER PORTION
16 g protein, 15 g fett, 22 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top