Du behöver
- 200 g blandad svamp
- 300 g quorn- eller sojafärs
- 3 morötter, slantade
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk olivolja
- 1 krm torkad oregano
- 1 lagerblad
- 3 tomater
- 400 g (1 burk) krossade tomater
- 1 dl havregrädde
- 1 tsk buljongpulver
- 1 dl rödvin
- salt
- svartpeppar
- 2 dl matlagningsyoghurt
Gör så här
1
1. Ansa svampen och skär i mindre bitar. Fräs med färs, morötter, lök och vitlök i olja.
2
2. Rör i oregano och lägg i lagerbladet.
3
3. Skär tomaterna i stora bitar och rör i tillsammans med krossade tomater.
4
4. Rör i grädde, buljong och vin. Låt puttra på låg värme i cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5
5. Servera med en klick matlagningsyoghurt.
Morötter är nyttiga, men ännu bättre om du inte skalar, utan bara skrubbar dem. Låt gärna det gröna på toppen sitta kvar, nyttigt det också.
287 KCAL PER PORTION
16 g protein, 15 g fett, 22 g kolhydrater