Höstomelett med kantareller

Du behöver 200 g kantareller 2 röda paprikor 1 gul lök ½ msk margarin 6 ägg 2 msk vatten salt svartpeppar ½ msk margarin Gör...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g kantareller
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • ½ msk margarin
  • 6 ägg
  • 2 msk vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • ½ msk margarin

Gör så här

1
1. Ansa svampen och skär i bitar. Skär paprikorna i riktigt små bitar och hacka löken. Fräs allt i margarin.

2
2. Vispa ihop ägg och vatten. Salta och peppra. Häll ett tunt lager äggsmet i pannan. Rör försiktigt i smeten ett par gånger.

3
3. Strö över svampblandningen när omeletten börjar stelna men fortfarande är krämig i mitten. Upprepa tills äggsmeten är slut.

4
4. Servera omgående, eventuellt toppad med lite färska örtkryddor.


Kommentar:
Kantareller innehåller bra med D-vitaminer.

162 KCAL PER PORTION
11 g protein, 11 g fett, 5 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top