Du behöver
- 200 g kantareller
- 2 röda paprikor
- 1 gul lök
- ½ msk margarin
- 6 ägg
- 2 msk vatten
- salt
- svartpeppar
- ½ msk margarin
Gör så här
1
1. Ansa svampen och skär i bitar. Skär paprikorna i riktigt små bitar och hacka löken. Fräs allt i margarin.
2
2. Vispa ihop ägg och vatten. Salta och peppra. Häll ett tunt lager äggsmet i pannan. Rör försiktigt i smeten ett par gånger.
3
3. Strö över svampblandningen när omeletten börjar stelna men fortfarande är krämig i mitten. Upprepa tills äggsmeten är slut.
4
4. Servera omgående, eventuellt toppad med lite färska örtkryddor.
Kantareller innehåller bra med D-vitaminer.
162 KCAL PER PORTION
11 g protein, 11 g fett, 5 g kolhydrater